Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Алфа 145 1.9 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Щом свети тая лампа след като си запалил колата , значи някоя свещ е починала .
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Comment

Благодаря за отговорите.

Малко се забавих с отговора. но нямах досъп до нет.

Значи от тогава не е светвала тази лампа. Мисля да отида на диагностика тези дни и да видим какво става.

Raiko0 аз нямам такива пробеми като светне тази лампа.

Satanism
      сипвал съм каква ли не нафта, но да ти кажа май не откривам съществена разлика в разхода.

Е ако са се прецакали дюзите.... Тогава отиваме на едни хубави пари. Гледах ги че са по към 800 лв.

Дано не е така.

Благодаря пак за отговорите.
      Alfa Romeo 145 1.9 jtd 105 hp '00

Comment

Няма да са дюзите колега ... не се плаши . Не се ходи толкова лесно на тия пари
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
          Няма да са дюзите колега ... не се плаши . Не се ходи толкова лесно на тия пари

Колега дано си прав. Ще ходя да диагностика да видим какво ще кажат там.

А и да питам ако някой знае. Наскоро смених радиатора понеже ми беше спукан и сега преди няколко дни ми заграя колата. Температурата се вдигна до чертата над 90 и като я пуснах по инерция спадна пак на 90. Та въпросът ми е от какво може да се е получило това. (след този случай не се е вдигала пак). И още едно питане - на колко градуса е нормално да ми заграва колата?

Comment

90гр. (+/- един два)...иначе може да не е била добре обезвъздушена
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
              90гр. (+/- един два)...иначе може да не е била добре обезвъздушена
              Ами добре беше обезвъздушена. То като стана това аз после отвих пробката на радиатора и изтече малко атифриз. Та евентуално ако е имало въздух съм го изкарал.
              Колега много съм ти благодарен за инфото.

Благодаря на всички за менията.

Приятен уикенд на всички.

Comment

Не бъдете 100% убедени,че е от ковти нафта.Аз съм с 2.4 JTD 140 k.c.,въпросната лампа( при мен изглежда като гайда с 2 пищялки) при някой излглежда като пръскащ маркуч...Първият път светна за малко и нищо не се усети,загасна след минута.След месец светна за 1 мин и през това време колата работеше равномерно без да пуши но заглъхнала,оказа се че е влязла в авариен режим(изключила е турбото)оправи се от самосебе си,обаче на следващият ден лампата светна и така и не загасна макар колата да работеше нормално на пръв поглед.Още като я взех ми направи впечатление,че до 3 хил.оборота набира много добре и там много рязко отпуска и продължава да набира много по бавно.Питах тук там-била разтоварвала турбото,да разтоварва да разтоварва но толко рязко и внезапно не ми звучеше нормално.Е грамотен човек я закачи на компютър и излезе ,че има проблем по ситемата на турбото.Човекът тръгна от низкото към високото налягане по пътя на въздуха и стигна до зацапан и най-вероятно неработещ правилно датчик на турбото -ако не се лъжа(поправете ме ако греша за да не вкарам някой в заблуда) MAP- сензор.Изчисти грешката и сложи нов(или стар но работещ) датчик,качихме се да тестваме -колата хвърчи на 3 хил. оборота съвсем леко разтоварва и продължава да набира до 5 хил. оборота без проблем,това беше съвсем друг автомобил.Така че при мен проблема с лампата се оказа от повреден или неотчитащ правилно датчик на турбото( MAP сензор)

Comment

Забравих да пиша за проблема - оказа се че при мене е светила тази лампа заради куплунга на потенциометъра на педала на гаста - почистен е и са вече не свети... да пази господ!
                  sigpic
                  Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

имах големи ядове с това светване на въпросната лампа на моята 145 JTD преди 2 години. светваше в движение, след което двигателя просто изгасваше. отначало палеше пак, въпреки че лампата продължаваше да свети, но по-нататък започна да не може да запали след като е светнала. после, като престои известно време, пак си палеше и работеше нормално до следващото светване на лампата. ходих на диагностика в сервиза на алфа, май беше "милано моторс" който е на симеоновско шосе /или поне беше тогава/. не можаха да открият причина. после проблема си изчезна без да съм сменял нищо и оттогава си я карам без проблеми.

@ Mario Salieri - би ли казал при кого си ходил на успешната диагностика на турбото, че нещо ми се струва че и моята не ползва максимално турбото?
                    145 1.9 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от brazen Покажи съобщение
                      Забравих да пиша за проблема - оказа се че при мене е светила тази лампа заради куплунга на потенциометъра на педала на гаста - почистен е и са вече не свети... да пази господ!
                      Аз бях 100% сигурен че е това
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И тук ще да е от това

READING ERROR CODES:
                        1: P0704 - Transmission/Gear Sys (5)
                        Clutch Pedal Switch Signal Circuit Malfunction
                        The fault is not detected now. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was activated for this fault.
                        2: P0220 - TP Sensor/Switch (6)
                        Throttle Position sensor/switch B circuit malfunction
                        The fault is not detected now. Clear fault codes, and observe for future appearance of the same fault. Dashboard warning light was activated for this fault.

Мъри , къде се намира на 145-цата тази букса?
                        Зад жабката ли е както обикновено ?
                        Ако да - разглобява ли се или се бърка директно зад жабката , че не ми изглеждаше много пригодно мястото за разглобяване.

Интересното е че педала на газта не отчита повече от 80 % , и блота който е под него беше много развит ( дълъг) , ама нямах хубави клещи да го завия малко за да видим дали ще отчете повече газ?
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                          И тук ще да е от това

READING ERROR CODES:
                          1: P0704 - Transmission/Gear Sys (5)
                          Clutch Pedal Switch Signal Circuit Malfunction
                          2: P0220 - TP Sensor/Switch (6)
                          Throttle Position sensor/switch B circuit malfunction

Мъри , къде се намира на 145-цата тази букса?
                          Зад жабката ли е както обикновено ?
                          Ако да - разглобява ли се или се бърка директно зад жабката , че не ми изглеждаше много пригодно мястото за разглобяване.

Интересното е че педала на газта не отчита повече от 80 % , и блота който е под него беше много развит ( дълъг) , ама нямах хубави клещи да го завия малко за да видим дали ще отчете повече газ?
                          Някъде зад жабката беше,не помня точно,инае пробвай тва с болта,може да има резултат
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Az imam su6tiq problem.Zabelqzah ,4e dat4ika na pedala za suedinitelq ne raboti(sedi v edno i su6to polojene).
                            Realno toi za kakvo sluji?

КИРИЛИЦА???
                            Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Working...
                            X